Manualitats i creativitat a l'escola

Aquest any torno a fer extraescolars a l'escola Quatre Vents de Manlleu. Aquest curs hem ampliat l'oferta i fem una activitat per primària: Manualitats Creatives (1r a 6è) i una altra per infantil: Creativitat infantil (P3, P4 i P5).

Totes dues activitats es basen en la forma de treballar que faig servir al meu taller, tot i que a les escoles tenim més limitacions de material. L'objectiu de treball es fomentar la creativitat i la imaginació, així com les capacitats d'autonomia i decisió personals. De forma general presento un tema o una idea de treball i a partir d'aquí cadascú realitza la seva pròpia manualitat. L'acompanyament creatiu es tracta d'ajudar-los en el desenvolupament tècnic de l'activitat i el desenvolupament creatiu de les seves pròpies idees personals.  

Les imatges següent són un recull d'algunes de les activitats que hem estat fent durant els mesos d'octubre i novembre 2013: 

Amb els alumnes de primària hem fet i decorat una carpeta, banderoles amb el nom, hem preparat idea de maquillatge i després ens hem pintat la cara, ja sigui sols o amb l'ajuda d'un company, hem après a fer una carta amb un sol full de paper, hem fet una casa encantada amb personatges de por, un cistell per guardar els nostres tresors, hem fet un pàgina de diari artístic sobre la tardor...
Amb els alumnes de infantil hem fet titelles amb rotlles de paper de vàter, ens hem automaquillat, hem après a dibuixar-nos les nostres mans, hem representat el bosc i els seus elements i personatges, hem fet murals i pintat amb pintura escoltant música, també hem fet un cistellet pels nostres tresors, i hem pintat i dibuixat de forma lliure cada dia per expresar-nos i crear lliurement. Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada